-1.jpg

"Jeg er utrolig stolt over hva Siw har fått til med denne boken. Den er unik i Norsk sammenheng, ved at den løfter blikket fra yogaøvelser, kropp, pust og filosofi, til å sette yogautøverens indre endring i et samfunnsperspektiv, både på lokalt og større plan." - Hanne Kjersem Vestre i forordet.

Høsten 2015 kom min første bok "Yoga når det gjelder" ut på Arneberg Forlag. Jeg var spent på hvordan den kom til å bli mottatt, særlig på grunn av bokas sosiale perspektiv. Det var gøy å oppleve at det var mange med meg som var opptatt av dette, og boka fikk noen flotte ambassadører rundt omkring. Blant annet på Lambertseter Bibliotek (der jeg ble bokbadet til og med!).  Jeg overlater til andre få si om hva den handler om:

"Yoga av matten - Om hvordan yoga kan være et riktig verktøy for en verden som har gått av hengslene. Siw Aduvill løfter blikket fra tradisjonell yoga, som handler om å forene sinnet og kroppen, og retter det mot områder der hun mener yogapraksisens sanne betydning kan spille en avgjørende rolle. I boken utforsker hun ikke bare på hvilken måte yoga kan hjelpe hver og en av oss til å øke vår indre styrke, men også hvordan det positive og relasjonsfremmende sinnelaget en jevnlig yogapraksis frembringer i oss kan orientere oss mot en bedre måte å ta vare på hverandre.

Boken er samtidig historien om sirkusartisten som møtte veggen. Siw turnerte verden over etter avsluttet sirkusskole i England, med forestillinger og sirkusundervisning. Videreutdanning som sirkusregissør ble viet tid samtidig som hun lanserte en rekke spennende sirkusprosjekter. Etter å ha sjonglert med for mange baller i luften på samme tid, sa kroppen stopp. Yoga ble gradvis veien tilbake fra utmattelsessyndromet som hadde slått til. Yoga ansporet henne også til en dypere filosofering omkring verdien av yoga i det store livet – verdien av yoga utenfor matta. Yoga når det gjelder rommer spenstig tankegods dynamisk formidlet gjennom et «kroppsnært» språk, godt hjulpet av festlige fargeillustrasjoner – en klok bok om å ivareta den sanne verdien av yoga."

- Fra presentasjon av boka i Tanums bokklubb Energica

Boka har sin egen Facebook side.

12794982_1272687619412781_3126312995748712600_o.jpg
IMG_2280.jpg

"For en fantastisk, grensesprengende, tankevekkende, tupp i ræva, klok og le-høyt-innimellom bok du har skrevet! Jeg klarte ikke legge den fra meg før siste setning var lest. Akkurat nå er jeg overveldet, over perspektivene du trekker opp, over hvordan du klarer å trekke meg laaaangt bort fra matta og så tilbake i meg selv, over hvordan du gaper over alle utfordringene vi har i verden, uten å sette noe i halsen men vise hvordan det henger sammen, på mikro og makronivå. Jeg har fått mange tanker å ta med meg, både i min egen hverdag, yogapraksis og -undervisning. Må denne boka få en stor leserkrets, vi trenger deg, tankene dine og perspektivene for å se og tenke nytt. Gratulerer, og tusen, tusen takk!" - Lisbeth Amundsen, yogainstruktør

"Herlig med en yogabok godt plantet på jorden." - Hege Karlsen, yogainstruktør

"Jeg kjøper masse yoga bøker, men føler at mange er for "høytflygende" for meg. Dette treffer meg mitt i hjertet og i hodet. Den er i tillegg utrolig morsom. Denne gir inspirasjon til å formidle yoga på en måte som mange kan relatere til."
- Pernilla Löfstedt, yogainstruktør

YogaSyd anbefaler: “Viktig og interessant bok om yogaens funksjon i tiden og samfunnet vi lever i. Yoga handler virkelig ikke om å berøre tærne sine med strake bein eller å gå i bro, men å leve i den kroppen man har."

“Denne boken handlet ikke om stillinger og tøying. Den inneholdt små historier om møter med ulike mennesker, om samfunnet vi lever i, hvordan det er å være menneske og hva yoga gjør for oss. Lite visste jeg at dette skulle bli en av de vakreste bøkene jeg hadde lest og en av de viktigste bøkene i min bokhylle.

- Karl-Erik Karlsen, lege