HVILE - alt vi vinner ved å la være

Forsidedesign: Johanne Hjorthol Foto: Thomas Horgen

Forsidedesign: Johanne Hjorthol Foto: Thomas Horgen

Vi lever i et samfunn der stress er en folkesykdom og der handling, jobbing og evig aktivitet skal løse alt for oss. Hvile – alt vi vinner ved å la være er en personlig og mangefasettert bok om å ikke gjøre noe på best mulig måte.

Det er nemlig dokumentert at om vi legger vekk kjas og mas blir gresset grønnere, vinen smaker bedre og orgasmene blir lengre. Legg til at vi blir rausere, mer produktive og mer intelligente av å være uthvilte, så er det vel ikke noen tvil om at hvile lønner seg.

Så hvorfor klarer vi likevel ikke å stoppe opp? Siw Aduvill tar oss med gjennom hjerneforskning og flytetanker, hverdagsliv og flyktningeleirer, yoga, sex og vinsmaking i denne underholdende, lærerike og kloke boken om det enkleste og vanskeligste av alt: å gjøre ingenting.

Den 24. april ble boka sjøsatt med brask og bram, med felles hvile, bokbad med selveste Hilde Østby, etterfulgt av bobler og sirkus (se blogg). Bildene er fra lanseringen på Gyldendalhuset i Oslo.

- Hvis jeg sier at den første boka til Siw Aduvill ”Yoga når det gjelder” traff meg, så var denne boka rene eksplosjonen! Jeg er full av beundring over hvor grundig og systematisk forfatteren nærmer seg de vanskelige temaene og setter dem i en tydelig sammenheng. Temaene er behandlet med klokskap og respekt. Det var spennende lesning  hvor jeg ofte møtte meg selv i døra  samtidig som jeg fikk se ting i nytt og større perspektiv. - Torild Løfwander

Foto: Matt Hennem

Foto: Matt Hennem

Foto: Thomas Horgen

Foto: Thomas Horgen